www.kofte.dk logoDeep South Safari, Rødehavet, 2000

Intro •  Programmet  •  Søkort over turen  •  Dive sites 1  •  Dive sites 2  •  Dive sites 3

Introduktion

Mange taler om, at det at dykke i den sydlige del af Rødehavet, er som at dykke i den nordlige del for 30 år siden. Jeg skal ikke kunne sige, om det er sandt. Men der kan ikke være tvivl om, at der er stor forskel på dykningen i Sharm el Sheikh og i det "dybe" Syd. Intet er spoleret af det massive opbud af dykkere, der ikke er i stand til at afbalancere sig selv og derved ødelægger korallerne.

MY Sea Fair

Jo længere sydpå, vi kom, bedre var det. Der var masser af wall dives og naturdyk i fantastiske klippe- og koralformationer. Fiskebestanden er større i den sydlige del af Rødehavet, ja, fiskene er simpelthen bare større. Der var hajer hver eneste dag. Men også kæmpe Napoleonfisk, havskildpadder, giga (og jeg mener giga) muræner og mange andre fisk, som fik én til at trække vejret en ekstra gang.

Delfiner i overfladen var ikke et særsyn, og da vi passerede Sha'ab Samadei, røg vi ind i en kæmpeflok, der selvfølgelig ikke gad at lege den dag.

Vi lå ikke på den lade side i de seks dage, vi var ombord på vores eget dykkerskib, MY Sea Fair. Vi var oppe på 4-5 dyk pr. dag. inkl. natdyk.

Når vi ikke dykkede, nød vi kokkens kulinariske tryllerier og råhyggede, samtidigt med at vi fik lidt sol på vore blege kroppe. Turen kan i allerhøjeste grad anbefales.  

I denne afdeling finder du en aftegning af kaptajnens søkort, hvor dive sites'ne er angivet på.

Vi havde en dygtig guide, Ralf, som gav os nogle meget detaljerede briefinger, inden vi gik i vandet. Du finder uddrag fra logbogen sammen med kort over de enkelte sites.

God fornøjelse.


All pictures & web-design © kofte.dk Updated 06/01/2004